Felç Tedavisinde Bilmeniz Gerekenler

Felç Tedavisinde Bilmeniz Gerekenler ,felç tedavisi hakkında bilmeniz gerekenler , felç tedavisi, felç tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler, felç nasıl olur, felç hastalığı nedir

İçindekiler

Felç tedavisinde bilmeniz gerekenler

Felç ne tür sorunlara yol açar?

Felç Tedavisinde Bilmeniz Gerekenler Öncelikle hayatı tehdit eden bir sorundur. Beyin dokusunun çok büyük bir bölümünün ölmesi veya küçük ama hayati fonksiyonlarla ilişkili bir beyin alanının yitirilmesi ölüme yol açabilir. Hayati tehlikenin en yüksek olduğu ilk günler atlatıldıktan sonra tedavi ve rehabilitasyon yitirilen fonksiyonların geri kazanılmasına yoğunlaşır.

Kol ve bacakta kuvvetsizlik, yürüyememe, his kaybı yanında yutma güçlüğü, konuşma ve anlama güçlüğü, denge bozukluğu, görme bozukluğu, vücudu ve çevreyi algılama sorunları, epilepsi, mesane ve bağırsak sorunları, psikolojik sorunlar, cinsel sorunlar, ağrılar felçli hastada karşılaşılan sorunlardır. Bu konularla ilgili daha ayrıntılı bilgileri ilgili yazılarımızda bulabilirsiniz:

 

  • Afazi – Konuşma Bozukluğu
  • Felçli Hastalarda Yutma Güçlüğü
  • İnmeli Hastalarda Denge Bozukluğu
  • Felçli Hastalarda İhmal Sendromu
  • Felçli Hastada Görme Sorunları
  • Felçli Hastada Duyu Bozuklukları
  • Felçli Hastalarda Spastisite
  • Felçli Hastada Omuz Ağrısı
  • İnmeli Hastalarda İdrar Problemleri
  • İnmeli Hastalarda Kabızlık
  • Felçli Hastalarda Beslenme ve Diyet Önerileri
  • İnme Sonrası Felçli Hastalarda Cinsel Sağlık
  • Felçten Sonra Görülebilen Psikolojik Sorunlar

 

Kısmi felç nedir? Felç Tedavisinde Bilmeniz Gerekenler

Tıbbi anlamda tam felç ve kısmi felcin net bir karşılığı olduğu söylenemez. Etkilenen damar ve beyin bölgesine göre bazı hastalarda felç daha ağırdır. Yaş, felç öncesi sağlık durumu gibi özellikler de felcin şiddetini etkiler. Genelde ilk günler en kötüsüdür. İlk hafta kol veya bacağını hiç hareket ettiremeyen hastaların büyük bir kısmı takip eden haftalarda hareketlere başlamaktadır.

Bazı hastalarda ise ilk günden itibaren hareketlerde tam bir kayıp olmaz. Tıbben bu farklı durumlar muayene ile tanımlanan evre ya da derecelere karşılık gelir. Kısmi felcin tıbbi terim olarak direkt karşılığı hafif veya minör inmedir. Kısmi felçle ilgili daha çok bilgiyi ilgili yazımızda bulabilirsiniz:

 Geçici felç nedir?

Tıbbi karşılığı “geçici iskemik atak” olan geçici felçte, felç belirtileri 24 saat içinde tamamen düzelir. Buna karşın asla hafife alınmamalıdır, çünkü sıklıkla gerçek felcin habercisidir.

Sessiz felç nedir?

Bazen beyinde küçük bir damarda tıkanıklık olur fakat kişi dışarıdan fark edilen bir bulgu vermez. Sessiz felçler otopsilerde ve beyin MRG (emar) görüntülemelerinde çıkabilmektedir. Sessiz felç geçirdiği anlaşılan kişilerin felç için risk faktörlerinin gözden geçirilmesi ve uygun tedavilerin verilmesi gerekir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Yatılı fizik tedavi ve rehabilitasyon seans ücretleri hastanın kurumumuzda aldığı seans ve bakım hizmetine göre değişmektedir. Kurumumuzda odalarımız tek yataklı, çift, üç ve dört yataklı olarak değişmektedir. Oda fiyatlarını bizimle iletişim kurarak alabilirsiniz. Kurumumuzun şartları ile alakalı Galeriyi gezebilirsiniz.

Eksen Sağlık Yatılı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimizin SGK ile anlaşması bulunmamaktadır.  Ücretler ile alakalı yine bizleri arayabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Size Yardım Etmemize İzin Verin

Sorunuz mu var?