Felçli Hasta Tedavisi
Felçli Hasta Tedavisi: Felçli hastaların ayağa kalkması tamamen geçirdikleri felçle ve hastaların iyileşmeyi istemesiyle doğru orantılıdır.
Hastalarda meydana gelen damar tıkanıklığı sonrasında, en kısa sürede hastaneye ulaştırılarak ilk aşama tedavisinin üç saat içinde uygulanması felçli hastanın ayağa kalkması için etkendir.
Hastaya 3 saat içinde trombolitik madde verilerek, tıkanmış olan damarın açılması beyin hücrelerinin kanlanmasını sağlayacak ve tıkanmadan dolayı oluşacak hasarı en aza indirecektir.
Hastanın hastaneye götürülmesi 3 saati geçerse, ikinci aşama tedavi uygulanacaktır.
Bu tedavide hastanın kasığından kateter ile girilerek anjiyosu yapılır. Bu işlemde tıkalı olan beyin damarı tespit edilerek, tıkalı damarda bulunan pıhtı yine trombolitik madde ile dağıtılır.
Yapılan bu tedaviler felçli (inme geçirmiş) hastaların ayağa kalkması için çok önemlidir. Başarılı bir şekilde yapılan tedavi, hastanın yaşam kalitesinin belirlenmesinde rol oynayacaktır.
Meydana gelen felcin önlenmesi, hasarın en aza indirilmesi ve kalıcı sakatlık oluşmaması için, bu tedavinin yapılması gerekir.
Bundan sonraki aşamada hastaların fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavileri yapılarak, her türlü rahat bir yaşam sürmeleri, kaslarının güçlenmesi ve yaşama yeniden kazandırılması sağlanmaktadır.
FELÇLİ HASTA AYAĞA KALKARMI?
Felçli hastalar neden yatağa mahkûm kalabilir?
Felç geçiren hastaların geç dönemde hastaneye ulaştırılmaları, beyinde kalıcı hasara neden olacağından hastanın yatağa mahkum olmasına sebep olacaktır.
Hastanın gece uykusunda felç geçirmesi halinde, evde tek başına felç geçirmesi halinde hastaneye ulaşma süresi uzayacaktır.
Bazı durumlarda ise gereken zamanda hastaneye ulaştırılan kişilerde gelişebilecek komplikasyonlar nedeniyle beyindeki hasar giderilemeyebilir.
Bu gibi durumlarda hastaların iyileşebilmeleri ve ayağa kalkabilmesi çok zordur.
Felçli hastaların iyileşmeyi istememesi, gereken çabayı göstermemesi her türlü hastalıkta olduğu gibi felci hastaların tedavisinde de çok etkilidir. Bu durumdaki hastaların ayağa kalkmaları oldukça zordur.
Felçli hastalara uygun koşullar oluşturulduğunda Bakımevi’nde ilgilenmek daha sağlıklı olacaktır.
Felçli hasta bakımı bünyesinde prof. doktor ve uzman ekibi olan Eksen Bakımevi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezimizde en iyi koşullarda gerçekleştirilmektedir.
İstanbul anadolu yakasında bulunan Felç Tedavi Merkezimizde yapılan felçli hasta tedavi uygulama programı için bizleri 0 216 518 0 518 numaralı telefondan arayabilir veya kurumumuzu ziyaret edip detaylı bilgi alabilirsiniz. Adres bilgisi için tıklayınız…
Sağlıklı Günler Dileriz!
Youtube kanalımıza göz atabilirsiniz..